Portaal Utrecht

Het hoofdkantoor van woningcorporatie Portaal is een uitstekend voorbeeld van hoe een verouderd kantoorgebouw gerevitaliseerd is tot een modern duurzaam gebouw voor ‘het nieuwe werken’.

Fotografie door Valerie Ardini

Opdrachtgever: Portaal
Omvang: 5.000 m2
Status: Gerealiseerd
Locatie: Utrecht

Het traditionele cellenkantoor is getransformeerd in een open kantoorlandschap met voorzieningen en installaties in de middenzone. Daarnaast is het pand verduurzaamd van energielabel G tot energielabel A. Het project is binnen een half jaar ontworpen en uitgevoerd. Nieuwe diagonaal geplaatste vides bevorderen de ruimtelijke en visuele relaties tussen de verdiepingen.

Naast de vernieuwde dubbelhoge entree bevindt zich het Portaal buurtcafé. Deze toegevoegde functie bevordert de sociale interactie tussen medewerkers, huurders en buurtbewoners.

Architectuur
Infrastructuur

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.

In memoriam

Wim Quist (1930-2022)

Naar de homepage