Kunstwerf Groningen

Voor de prijsvraag voor een nieuw cultuurcluster in het Ebbingekwartier in Groningen bundelden Studio Zwart en Quist Wintermans Architekten hun krachten. Het cultuurcluster biedt onderdak aan een aantal dans- en toneelinstellingen. Centraal in het ingezonden ontwerp staat een tuin als verbindend element tussen de nieuwbouw en de reeds bestaande karakteristieke gebouwen op de locatie. Om ruimte te bieden voor de tuin is een groot deel van het programma onder maaiveld gesitueerd. Op het maaiveldniveau manifesteert de nieuwbouw zich in de vorm van een drietal ingetogen bouwblokken rondom de centrale tuin.

De inzending is beloond met een vierde prijs uit een totaal van 107 inzendingen.

Opdrachtgever: Gemeente Groningen
Omvang: 1.700 m2
Status: Competitie
Locatie: Groningen
Prijs: 4de prijs

Architectuur
Infrastructuur

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.

In memoriam

Wim Quist (1930-2022)

Naar de homepage