Collectiecentrum Amsterdam Museum

Het Collectiecentrum Amsterdam Museum is gelegen aan de Back-Upstraat in Amsterdam Noord met zicht op het IJ en  gerealiseerd in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Fotografie door: QWA

Opdrachtgever: DMO gemeente Amsterdam
Omvang: 6.013 m2
Status: Gerealiseerd
Locatie: Amsterdam

In het gebouw wordt de kunstcollectie van het Amsterdam Museum geconserveerd en beheerd. Kunstvoorwerpen worden in het gebouw onderzocht, gerestaureerd en geschikt gemaakt voor intern en extern transport. De depotruimten zijn opgenomen in de zijbeuken. Het gebouw kan in de toekomst worden uitgebreid.

Geen bunker voor kostbaarheden, maar een burcht te midden van allerlei soorten industrieën.

Zoals in de woorden van de bouwinstructie uit de 12e eeuw van Bernard van Clairvaux voor de cisterciënzerarchitectuur: onbeweeglijk, in zichzelf besloten en onafhankelijk van het wereldse gebeuren.

W.G. Quist

Mogelijke uitbreiding

Architectuur
Infrastructuur

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.

In memoriam

Wim Quist (1930-2022)

Naar de homepage